top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTess

#5 - [Moeders] Minimalisme

Less is more! Dat is het motto toch? Een pittige challenge waar ik stiekem wel tegen op keek. Ik ben niet echt aan spullen gehecht, dus wegdoen is geen probleem. Heb ik wel zoveel spullen om weg te doen?

Slik. Daar komt die dan: ONTSPULLEN 2.0! Gooi op de eerste dag 1 item weg, op de tweede dag 2 items, de derde dag 3 items, enzovoort. Aan het einde van de 14 dagen heb ik 105 spullen weggedaan.Hoe ging het mij af?

Dramatisch! Wat een zoektocht naar spullen was dat! Ik had goede hoop in het verzamelen van spullen. Wwat lege pennen, sierbordjes, een pet, en oude boeken kon ik in no time verzamelen. Ik dook de garage in, mijn kledingkast, de lades. Op jacht naar wat zooi dat niets toevoegd aan mijn leven.


De eerste paar dagen van de challenge vulde de bak zich goed. Alleen hoe verder ik in de challenge kwam hoe meer spullen ik moest wegdoen. Waar kon ik nog zoeken?


Halverwege de challenge deed ik op een oproep op Instagram. Of noem het meer een cry for help.

De echte minimalisten schoten al snel te hulp. "Werk met spullen die je een jaar of langer niet hebt gebruikt. Wees kritisch. Heb je dit echt nodig? Maakt het je echt gelukkig?" Met deze tips kon ik weer een paar tiental spullen aan de hoop toevoegen.


Toen moest ik nog steeds 40 items wegdoen om mijn challenge te halen. 40! Uiteraard heb ik vriendlief ook even aan het werk gezet. Helaas werd het voorstel van de Playstation wegdoen niet gewaardeerd. Toch kon ik weer 10 stuks van mijn lijstje strepen.

Alleen die laatste 30... dat is nog best veel. De kledingkast heeft al een opschoonbeurt gehad na de Slow Fashion challenge, dus die viel af. Mijn laatste redding: de zadelkast van mijn paard! Met een paar oude zadeldekjes, dekens, en borstels kon ik weer 20 items toevoegen aan de stapel!


De laatste dag van de challenge was aangebroken en ik kijk met enige trots naar mijn stapel. 100 items heb ik verzameld. Dat is helaas 5 items te kort en dus heb ik de uitndaging niet gehaald... toch geef ik mijzelf een klein schouderklopje voor zo'n flinke prestatie!


De uitkomst

Gefaald dus. Helaas! Ik vond het wel erg interessant om eens bewust te worden van de spullen die ik heb en wat deze voor mij betekenen. De gedachte van minimalisme in het leven geeft rust in je hoofd geloof ik volledig. Ik ben zelf niet echt van de friemeltjes, dus veel chaos is er ook niet te vinden in mijn huis. Het was fijn om daar eens bij stil te staan. Ook heeft het mij aan het denken gezet over toekomstig koop gedrag. Wat heb ik nou echt nodig?

Doe mee en deel jouw ervaring! Een pittige uitdaging, die je natuurlijk op jouw manier kan invullen. Ga jij ook de challenge aan?


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page