top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTess

Challenge #15 - Plastic in onze beauty producten (ai!)

Wat zeg je nu, Angela? In mijn mooie anti-rimpel crème en gezichtsreiniging zit plastic?! Ik was even een shock. Ik had al wel eens gelezen dat de scrubballetjes van plastic zijn. Dat kon ik mij ook nog wel makkelijk voorstellen. Toch blijft er één vraag knagen: waarom?


Angela vertelde in ons gesprek (15 - Voedsel op je huid) we geen plastic nodig hebben voor onze beauty producten. Beter nog - het is zwaar onnodig! Met Food for Skin smeren ze in plaats van het chemische troepje de welbekende tomaat, wortel, of komkommer op de huid. Je krijgt er spontaan trek van.

Het begint allemaal met een beetje research en bewustwording. Zo ook met onze huidige badkamer rituelen. Daarom kreeg ik de challenge mee: ga een lekker potje scannen in de badkamer. Met de app 'Beat the Microbead' van de Plastic Soup Foundation (Free download: Apple Store / Google Play) kan je gemakkelijk producten scannen op plastic.


Aan mij de taak om al mijn badkamer spullen te scannen: shampoo, crème, bodylotion, noem maar op!


Hoe ging het mij af?

Een simpele taak, maar weder een mooie - nee wacht, een pijnlijke - eye-opener. Ik pakte mijn mobiel, opende de app, en ging langs mijn producten - één voor één.


Mijn dagelijkse producten:

  • Niveau anti-rimpel dagcrème

  • Niveau gezichtsreiniging

  • Niveau bodylotion

  • Andrélon Zilver Care

En wat bleek? Alle producten bevatten plastic! Ieeek. Daar schrok ik wel van. Waarom smeer ik die zooi op mijn gezicht? Dat kan toch niet goed zijn voor zowel voor mijn huid als het klimaat. SHOCK!


Zie het filmpje van mijn wilde scan acties hier!


De uitkomst

Easypeasy! Ik raad iedereen aan om even met de app langs de beauty producten te gaan. Als je net als ik die gekke woorden op het etiket niet begrijp helpt 'Beat the Microbead' je een aardig stuk op weg.


Na deze challenge heb ik niet direct al mijn flesjes ritueel verbrand. Ik heb nog alles opgemaakt ook al voelde dat een beetje dubbel. Daarna mocht ik een paar items van Food for Skin testen:

  1. Carrot Cleanser als reiniger

  2. Tomato base cream als dagcrème

  3. En een voedend serum van komkommer

Update test: Ik ben fan! Vooral die serum met de koude winterdagen was echt heerlijk! Mijn gevoelige huid reageerde niet gek op al die groentes, dus dit is echt een top alternatief. Het enige nadeel is het prijskaartje. Toch wil ik dit soort mooie initiatieven steunen en het nieuwe normaal maken - dus voor mij een investering waard.


Doe mee en deel jouw ervaring!

Ga ook de challenge aan? Dan ben ik heel benieuwd wat jij allemaal tegenkomt in de badkamer. Deel jouw ervaring in de comments of stuur mij een berichtje via Instagram.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page