top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTess

Mijn 6 learnings na 6 maanden 'Tess to Sustainability'

Als een complete duurzame leek nam ik een half jaar geleden plaats achter mijn podcast microfoon. Geen idee wat mijn impact uberhaupt is op het klimaat, geen idee waar ik moest beginnen, eigenlijk had ik geen idee wat ik aan het doen was!


15 afleveringen, 13 interviews & challenges, 7 documentaires, en een hoop research verder ben ik ietsje wijser. I hope. Wat heb ik de afgelopen maanden allemaal ontdekt?


  1. Het begint allemaal bij een filmpje kijken Dat klinkt niet verkeerd toch? Ik heb gemerkt door af en toe een aflevering Bridgington te wisselen met een mooi docu leerde ik steeds meer over wat er nu eigenlijk speelt in onze wereld. Zie dit overzicht voor de 10 mooiste duurzame documentaires!

  2. Mijn voetafdruk ontdekken via een paar vragen Door de vragen van Mijn Verborgen Impact te beantwoorden zag ik in no time hoe mijn huidige levenstijl impact heeft op de aarde. Confronterend is het zeker, maar ook super handig! Nu weet ik aan welke knoppen ik het best kan draaien om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen. *Spoiler: met mijn nieuwe spullen, autoritjes, en vele reizen doe ik ons klimaat geen plezier*

  3. Iedereen heeft zijn eigen groene reis In alle afleveringen duik ik in de reis naar duurzaamheid van mijn gasten. Waarom besloten zij om te gaan verduurzamen? Wat raakt hun? En waar focussen zij zich op (en waar op niet)? Iedereen draagt bij op zijn eigen manier. Er is niet 1 juiste manier. Dat is wel een fijne gedachte, vind je niet?

  4. Verduurzamen is een gezonde drug Het begint met een challenge hier. Je snoept een klein beetje van verduurzamen. Oeh, dat geeft eigenlijk best wel een goed gevoel. Misschien nog maar een klein beetje meer? Als je eenmaal bezig bent wil je stiekem steeds wat meer doen tegen klimaatverandering. Steeds meer nieuwe dingen uitproberen. It just feels so good! En guess what, de volgende dag wordt je niet wakker met een mega kater, maar met iets betere wereld. Een betere drug kan ik mij niet bedenken!

  5. Mijn portemonnee glimlacht weer De grootste aanname die ik had voordat ik mijn reis begon: Shit. Dit gaat mij echt geld kosten. Boy, was I wrong! Door juist bewuste keuzes te maken met nieuwe aankopen, overstappen naar plantaardige voeding, de verwarming wat zachter te zetten, en meer de fiets te pakken i.p.v. de auto was ik juist geld aan het besparen. Aan het einde van de maand hield ik ineens geld over! Wooohoo! Tuurlijk, als je gaat investeren in een elektrische auto en zonnepanelen zal je eerst even wat moeten neerleggen. Maar ook dat betaalt zich uiteindelijk weer terug.

  6. Falen bestaat niet Wanneer ik een groot duurzaam faal momentje deelde met mijn gasten kreeg ik van iedereen dezelfde reactie: "het is ok". Verduurzamen betekent niet meteen je hele leven omgooien. Door bewust om te gaan met wat je doet kan je al een hoop groene stappen zetten. Weten wat voor impact jouw keuzes hebben. Dat betekent dat je heus wel eens 'ja' kan zeggen tegen dat kaasplankje of stukje vlees.

Met nog een hoop nieuwe podcast afleveringen in het vooruitzicht kan ik niet wachten voor mooie lessen ik nog ga leren. Wat is de grootste of mooiste les die jij hebt geleerd? Deel het in de comments of laat het mij weten via Instagram @tesstosustainability

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page