top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTess

Challenge #16 - Modebewust in eigen kledingkast

Weet je. Het kan soms best confronterend te zijn - dat verduurzamen. Vaak word ik in challenges met neus op de feiten gedrukt over hoe onze dagelijkse gewoontes het klimaat negatief beïnvloeden. Of soms krijg ik de uitdaging om iets niet te doen / te laten. Dit keer werd ik juist geprikkeld om lekker creatief aan de slag te gaan. Vooral in de lockdown ben ik wel weer toe aan wat vreugde. Dus dank je, Sara, voor deze vrolijke challenge!


De Challenge

Wist je dat je slechts 20% van je kleding draagt? In Corona tijden is dat percentage bij zelfs een kleine 1% (hello favoriete yoga legging en trui). Zonde eigenlijk - 80% dragen we niet. Hoog tijd om te shoppen in mijn eigen kledingkast.


Als challenge moest ik dan ook die 80% gaan dragen. En om nog even dat vleugje creativiteit toe te voegen moest ik ook kledingitems op verschillende manieren dragen. Challenge accepted!


Hoe ging het mij af?

Man man man, ik verbaasde mijzelf. Een behoorlijke portie creativiteit kwam ineens in mij naar boven. Ik keek naar die 80% van mijn kleding en werd enthousiast. Die jumpsuit - alleen nog maar gedragen bij zomers weer. Hoe ga ik die leuk dragen op de wat koudere dagen? Zo sprokkelde ik er een leuk blousje bij en combineerde het met een dun riempje. NAILED IT!


Elke dag keek ik weer naar mijn kledingkast met een nieuwe blik. Hoe zorg ik voor een comfi (want hallo #thuiswerken), maar toffe outfit. Ook kreeg ik natuurlijk de uitdaging mee om ook kledingstukken om verschillende manieren te dragen. Zo gooide ik een zwarte panty onder mijn jumpsuit en gooide ik er een tof jasje over de schouders. Af en toe moest ik even op Insta en Pinterest scrollen voor wat inspiratie. Dat was gelukkig makkelijk gevonden.De uitkomst

In de pocket! Elke dag een nieuwe outfit met bestaande kleding. Even die stretchy broek gelaten voor wat het was en aan de slag met wat golden 'oldies' in de kast. Makkelijk, leuk, en een mooie manier om geld te besparen. Challenge completed!


Doe mee en deel jouw ervaring!

Ga ook de challenge aan? Dan ben ik heel benieuwd wat jij allemaal tegenkomt in de badkamer. Deel jouw ervaring in de comments of stuur mij een berichtje via Instagram.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page