top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTess

De mooiste duurzame documentaires | 10 Tips

De dagen worden weer korter. Regen valt met bakken uit de hemel. Dat kan maar één ding betekenen: bingebatchen met Netflix! Om je een zoektocht te besparen heb ik de 10 mooiste, inspirerende, en ontroerende duurzame documentaires voor je op een rij gezet. Enjoy!


1. A Life on A Life On Our Planet, David Attenborough [2020]

Een echte must see! Een ontroerende documentaire van David Attenborough, waarin hij duikt in de schokkende daling van de planeet's biodiversiteit in zijn 94 levensjaren. Deze film noemt David zijn "witness statement".


2. Kiss the Ground [2020]

Een duurzame docu met een positieve boodschap! Een inspirerende film met Woody Harrelson als verteller van de oplossing tot onze klimaat crisis.


3. Chasing Coral [2017]

Prachtige en pijnlijke beelden van het verdwijnende koraal. Een team van duikers, fotograferen, en onderzoekers gaan op een spannend avontuur en brengen de impact van de klimaatverandering op het koraal in beeld. Bereid je voor om een traantje weg te pinken!


4. Cowspiracy: The Sustainable Secret [2014]

Amerikaans en intens, maar zeker waard om te kijken. Cowspiracy duikt in de wereld van de impact van intensieve veehouderij op het klimaat. Ontbossing, water consumptie en vervuiliding, CO2 uitstoot komt allemaal aan de orde in deze eye-opening documentaire.


5. Minimalism: A Documentary about the Important Things [2015]

Less is more? Als je (net als ik) nieuw bent met het concept Minimalisme is deze film een mooie binnenkomer. Volg minimalisten Ryan en Rick in hun verhaal van betekenisvol leven met minder.6. The Game Changers [2018]

Om een flinke spieren te kweken moet je alleen (rauw) vlees eten. Deze documentaire, gepresenteerd door o.a. Arnold Schwarzenegger, laat je anders inzien. Een Amerikaanse film waardoor ik het soms met een korreltje zout nam. Toch geeft het mooie inzichten over plantaardigleven en de impact op het lichaam.Nog op mijn persoonlijk must-watch lijstje

7. Chasing Ice [2012]

Een Emmy award winnende documentaire van de makers van Chasing Coral. Natuur fotograaf James Belog wilt de krimpende ijskappen in beeld brengen met behulp van time-lapse technologie.


8. Forks over Knives [2011]

De documentaire onderzoekt of ziektes als hartziektes, kanker, en diabetes gecontroleerd, of zelfs genezen kunnen worden, door nee te zeggen tegen de huidige dierlijke en industriële voeding.

9. Before the flood [2016]

Een National Geographic film met Leonardo DiCaprio, Barack Obama en Bill Clinton. Krijg een beeld over hoe klimaatveranderingen invloed hebben op onze omgeving en wat de samenleving kan doen om het uitsterven van bedreigde soorten en inheemse gemeenschappen een halt toe te roepen en om de ecosystemen te beschermen.


10. What the health [2017]

Welke gezondheidseffecten komt er kijken bij de consumptie van vlees, vis, eieren en zuivelproducten? What the health deelt een kritische blik op de praktijken van bekende gezondheids- en farmaceutische organisaties.


Welke documentaires hebben indruk op jouw gemaakt? Deel jouw favorieten met ons in de comments!

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page