top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTess

Challenge #4 - Plantaardig leven

Bijgewerkt op: 6 nov. 2020

Foodie alert met deze plantaardige challenge! Als vegetariër leek het mij geen mega grote uitdaging. Af en toe dat kaasplankje bij de wijn overslaan - hoe groot kan de stap naar volledig plantaardig leven nou zijn?

Op een warme zomerse dag in Amsterdam

Leef gedurende 2 weken volledig plantaardig! Dat betekent dus geen dierlijke producten eten en/of drinken. #megavega


Hoe ging het mij af?

Op zaterdag plande ik weer mijn maaltijden voor de week in. Ontbijt, lunch, avondeten - niets laat ik aan het toeval over. Tijdens de boodschappen wel even bewust omkeren bij het gangpad vol eieren en kaasjes.


Een kijkje in één van mijn plantaardige dagen:

  • Ontbijt We starten de dag met een flinke portie ongezoete soya yoghurt (AH), een flinke hand blauwe bessen, en wat zelfgemaakte granola. Plantaardig brekkie = CHECK!

  • Snack Banaantje ... CHECK!Lunch Oef, zoveel lekkere veggie maaltijden, waaronder mijn geroosterende pompoen salade met spinazie en gemarineerde tofu. Normaal gesproken gooide ik er wat geitenkaas bij, maar het smaakte zo nog steeds heerlijk! Plantaardig lunch = CHECK!

Snack part 2 Lekker stukje Kaki fruit een klodder soya yoghurt (verslavend lekker).

Diner Heerlijk gevulde salade met geroosterende spruitjes, knapperige boerenkool, gemarineerde tempeh, cashew noten, en een plantaardige dressing. CHECK!

Geweldige veganistische ontdekking: EDELGIST!

Avond knabbel Shit. Mijn blokje extra pure chocolade moest ik deze weken overslaan. Oef, wat had ik had ik zin in zo'n kleine rakker!

En daar was dat obstakel

Tegen een food festival zeg ik geen nee! Geheel Corona-proof hadden ze in Harderwijk een gezellig "festival" opgezet waarbij de kraampjes langs jou kwamen. Perfect voor de echte chiller (that's me).


Kraampjes met chocolade, pizza's, wrapjes, sushi, en andere zaligheden. Ik zwaaide ze één voor één voorbij. Behalve de één: de rollende wijnbar. Kijk, dat mag ik wel!


Terwijl iedereen lekker zat te smikkelen vulde ik mijn lege maag met rosé. Dit leidde al snel tot bijzondere beelden... Hoe pakken die veganisten zulke feestjes aan joh?


O, en het leuke? De dag erna lag ik met een mega kater en een hoop zelfmedelijden op de bank toen een vriend vertelde dat er blijkbaar dierlijke producten worden gebruikt om wijn te klaren. Oftewel: zo plantaardig was ik helemaal niet bezig!De uitkomst

Doordat ik heel bewust ging kijken of er dierlijke producten in mijn dagelijkse eetgewoontes zaten verworven kwam ik erachter dat ik stiekem toch wel wat binnenkreeg - of het nou verborgen zat in de Worcestersaus of in mijn rosé.


Het loslaten van dierlijke producten vond ik eigenlijk best prima! Ik miste de eieren niet of de geitenkaas in mijn salade. Daarbij leerde ik creativer te kijken naar mijn maaltijden en te werken met vervangers. Yes, dat kaasplankje bij de wijn gaat nog wel gebeuren, maar dat wordt dan een speciale gelegenheid en niet meer onderdeel van mijn dagelijkse leventje.


Doe mee en deel jouw ervaring!

Dit is een hele leuke en makkelijke uitdaging. Ga jij de challenge aan?

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page